10 soovitust kinnisvara pildistamiseks

Kinnisvara müügis mängib aina enam rolli atraktiivne, kuid aus foto. Kuidas aga teha kinnisvarast sellised fotod, mis loovad hea esmamulje ning meelitavad kohale ka potentsiaalse ostja? Kinnisvara müügiks pildistamisel tuleb kindlasti tähelepanu pöörata erinevatele aspektidele.

60% inimesi vaatavad kuulutuse juures fotosid ja ainult 20% loevad hoolega objekti kirjeldust. – (Wall Street Journal)

1. Tee oma korter/maja piinlikult korda
Enne pildistamist tasub oma korter või maja teha piinlikult korda. Lisaks tolmu võtmisele tuleks ära panna ka võimalikult palju isiklikke asju. Külmakapilt tuleks ära võtta magnetid, laudadelt ajakirjad ning võimalusel riiulitelt muud isiklikud asjad. Korter peaks välja nägema võimalikult puhas. Vannitoast tuleks ära viia rätikud, pudelikesed ja hambaharjad. Vähem asju jätab puhtama mulje ning annab inimesele võimaluse hakata „mõttes kardinaid ülesse riputama“ st hakata nägema seda kui enda võimalikku kodu.

2. Pildista võimalusel päevasel ajal
Päevasel ajal pildistades on ruumides rohkelt valgust. Kes tahaks osta korterit, kuhu üldse valgus sisse ei paista?

3. Jäta pildile terve ruum, mitte ainult kapp või diivan
Ruume pildistades on oluline jätta peale ka põrandapind. Te ei müü ju kappi või diivanit vaid siiski tervet korterit või maja. Mida rohkem on fotol näha põrandat, seda suurem tundub ruum.

4. Pildista mitmest eri nurgast
Pildistamisel tasub silmas pidada, et pildilt  saaks aru milline on korteri planeering ning kuhu on suunatud aknad (tänav, hoov). Millised toad on läbikäidavad, kuhu avaneva vannituba-tualettruum ning kas korteril on koridor. Veel parem on lisada kuulutusele korteri plaan kuid ka piltidelt peaks selge olema millised ruumid on omavahel ühendatud.

5. Jälgi, et seinad oleks otse
Piltidel peaksid seinad olema otse nagu nad ka päriselus on. Viltused seinad pildil mõjuvad vaatajale ebaloomulikult ning tekitavad tunde, et midagi on valesti. Säti pildistamisel nurk nii, et seinad oleksid paralleelsed foto servaga.

6. Kasuta statiivi – nii väldid uduseid pilte

7. Pane tuled põlema, et ruumis valgus ühtlaselt jaotuks

8. Kasuta lainurk objektiivi, kuid väldi suuri moonutusi

9. Väljas pildistamine
Väljast fotode tegemiseks on parim aeg osalise pilvisusega ajal või päikeseloojangul, kuna siis ei teki tugevaid ja segavaid varje. Kindlasti lisa foto maja eri vaadetest ja koridorist. Maja fassaadi ja katuse seisukord on eriti vanade majade juures ülioluline. Lisa fotod ka ümbruses olevatest boonustest – mänguväljak, parkla, hoov, kodupood.


“83% ostjatest peab fotosid väga oluliseks.”– Investor details

10. Pane kõige atraktiivsem pilt kuulutuse põhipildiks – ilus elutuba, köök või maja puhul hoopis pilt majast koos hooviga

Kui tundub liiga keeruline, siis kutsu mind pildistama! Helista +372  56 833 69 või kirjuta liis@liisreiman.com

Previous
Previous

Reisijutud: Hong Kong – mitu akent kokku on?