Kinnisvara pildistamine – kuidas see kliendi jaoks välja näeb?

Kinnisvara pildistamine on protsess, mis sisaldab endas palju rohkem elemente, kui “fotograaf tuleb kohale ja pildistab”. Järgnevalt võtangi pildistamise osadeks: ettevalmistus, pildistamine ja mis saab pärast pildistamist.

Lühike versioon kogu protsessist on selline

• klient võtab minuga ühendust ja lepime kokku pildistamise aja
• Objekt valmistatakse pildistamiseks ette
• Tulen ja pildistan
• Töötlen fotod ja annan need kliendile üle

“Ostjad veedavad 60% ajast vaadates kuulutuse pilte. Alles siis hakatakse lugema kirjeldust.” – The Wall Street Journal

PIKEM VERSIOON

Kinnisvara pildistamine tõuseb päevakorda kolmel enamlevinud põhjusel:
• Pannakse müüki – on oluline, et fotodel oleks näha objekti üldine seisukord nii seest kui ka väljast.
• Antakse pikaajalisele üürile – lisandub info selle kohta, mis on korteris üürniku jaoks olemas – köögitehnika, vannitoa sisustus ja mööbli olemasolu.
• Renditakse välja lühiajaliselt (airbnb, booking) – lisaks kahele eelnevale vaja teha kindlasti ka emotsioonifotosid, mis meelitaks turisti just sinu korteris ööbima.
Loomulikult saab ka kõike kolme kombineerida ja ka seda tuleb ette. See sõltub juba konkreetsest objektist ja kliendi soovidest. Samas on täiesti tühjast korterist või majast keeruline teha detaili- ja emotsiooni pilte.

ENNE PILDISTAMIST

Ütleme, et olete leidnud fotograafi, kes teeb teie objektist korralikud ja professionaalsed fotod. Siis enne, kui fotograaf uksest sisse asub, tuleks teha omajagu ettevalmistusi. Tegelikult ongi nii, et järgnevad ettevalmistused on samamoodi olulised nagu fotograafi oskused pilti teha.
Mida ette valmistama peab?
Alati on esimene soovitus teha oma kinnisvara piinlikult korda. See tähendab muu hulgas ka tolmu võtmist. Põhirõhk on aga erinevatel asjadel, mis meie kodudes riiuliservadele ja kapi otsa kogunevad. Oluline on ära peita oma isiklikud hügieenitarbed vannitoast, perepildid seintelt, magnetid külmkapilt, paberihunnikud kirjutuslaualt ja igsugused pisikesed asjad (paberid, pastakad, vidinad) ajutiselt sahtlisse panna.
Selline kiire ettevalmistus annab kohe ruumidele hea ja puhta väljanägemise, mis omakorda teeb kinnisvara potentsiaalsele ostjale meeldivamaks.
Lühiajalise rendi puhul tasub kindlasti mõelda, et lisaks korras korterile oleks pildistamise ajaks olemas ka kõikvõimalikud lisad. Tihti on haldaja või omaniku poolt olemas töötav köögitehnika (nõudepesumasin, veekeetja, röster), mõnus pleed diivanil või miks mitte ka pisikesed seebid ja šampooni pudelikesed. Nendest on hea fotod teha, kuna klient vaatab ikka esimesena pilte ja saab sealt kiirelt oma info kätte.

 

PILDISTAMISE AJAL

Igal fotograafil on ilmselt natuke erinev tööstiil ja saan siinkohal kirjeldada vaid enda oma.
Esimese asjana saabudes, käin läbi terve korteri ja teen valmis plaani pildistamiseks. Eriti oluline on see siis, kui inimestel on omajagu asju ja need vajavad pildistamise ajal ringi tõstmist. Tihti alustan sellisel juhul vannitoa pildistamisest. Kui sellest on fotod tehtud, siis on sinna ruumi on hea suuremaid üleliigseid asju eest ära panna. Ja siis jätkame juba kõikide teiste tubade ja köögiga.

Asjad vannitoas peidus

Põhjus, miks me asju eest ära tõstame on lihtne – siis on korter nii neutraalne kui võimalik. Inimesed hakkavad juba pilte vaadates mõtlema, et kuhu nad omad asjad paneks ja mida teistmoodi teeks. Olles ka ise korterit ostnud, siis käis ka minu peas selline protsess. Ja alati on erandeid.


Kevadeti tekib mõnikord kahe akna vahele natuke niiskust. Et sellest lahti saada, leidsime koos kliendiga vahva lahenduse: fööniga aken kuivaks

Olenevalt objekti suurusest ja ettevalmistuse astmest võtab pildistamine aega 30-60 minutit.
Teinekord soovitakse ka droonifotosid. Seda teen enamasti kõige viimasena, kui just parajasti vihma ei saja.

 

PEALE PILDISTAMIST

Kui fotod tehtud, läheb lahti fototöötlus. Annan arvutis veel viimase lihvi, teen fotod kliendi jaoks sobivasse suurusesse ja panen teele. Sõltuvalt töökoormusest ja graafikust võtab see aega kuni 48 tundi.
Ja ongi kogu protsess läbitud ja saab portaali kuulutuse üles panna.

Previous
Previous

Kinnisvara fotod telefoni või kaameraga?

Next
Next

Airbnb edulugu pildis